Liepājas valsts tehnikuma audzēkņi iepazīstas ar dabisko pļavu produktiem un to izmantošanu ēdienu gatavošanā
28.10.202428. oktobrī Latvijas Dabas fonds kopā ar biedrību “Jauno pavāru kustība” aizvadīja meistarklasi Liepājas valsts tehnikuma 3. kursa topošajiem pavāriem, lai veicinātu jauno speciālistu izpratni par produktiem, ko iegūst no Latvijas dabiskajām pļavām.
Diena sākās ar Latvijas Dabas fonda izglītojošo semināru par Latvijas dabiskajām pļavām un to produktiem, noslēdzot to ar konkursu un balvām. Turpinājumā Jauno Pavāru kustības pārstāvji pastāstīja par sevi, izceļot piedalīšanos dažādos festivālos un citos pasākumos un aicinot arī topošos pavārus pievienoties un līdzdarboties.
Sekoja praktiskā daļa – meistarklase, ko 16 topošajiem pavāriem vadīja pieredzējuši šefpavāri – Roberts Ozoliņš no topošās maiznīcas "ROBread" un Kristaps Lieldaudzietis no restorāna “Goldingen Room”.
Jauniešiem bija iespēja pašiem gatavot dažādus ēdienus no dabiskajās pļavās audzētas liellopu gaļas. Meistarklasē izmantota liellopu gaļa no SIA “Rukši”, kas apsaimnieko dabiskās pļavas un savus produktus marķē ar zīmi “Dabisko pļavu produkts”.
Meistarklases topošajiem pavāriem tiek organizētas projekta ES LIFE-IP LatViaNature projekta ietvaros ar mērķi atbalstīt uzņēmējdarbību ilgtspējīgai dabisko zālāju apsaimniekošanai.