Lapas karte

Dabisko pļavu produktu meistarklase Saldus tehnikuma topošajiem pavāriem

14.10.2024

dabisko-plavas-produktu-meistarklase-saldus-tehnikuma.webpLai veicinātu jauno speciālistu izpratni par produktiem, ko iegūst no Latvijas dabiskajām pļavām, 14.oktobrī Latvijas Dabas fonds kopā ar biedrību “Jauno pavāru kustība” aizvadīja meistarklasi Saldus tehnikuma 1.un 2.kursa topošajiem pavāriem.

Diena iesākās ar izglītojošu semināru par Latvijas dabiskajām pļavām un to produktiem. To noslēdza īss sprinta konkurss ar balvām. Turpinājumā par sevi pastāstīja Jauno Pavāru kustības pārstāvji, izceļot piedalīšanos dažādos festivālos un citos pasākumos un aicinot arī topošos pavārus pievienoties un līdzdarboties.

Meistarklasi vadīja pieredzējuši pavāri – Edgars Ķiģelis, vecākais pavāŗs restorānā “Whitehouse” Rīgā un Žanis-Raivo Behmanis, šefpavārs restorānā “Kopa” Kuldīgā.

 Ēdienu gatavošanā meistarklasē tika izmantota dabiskajās pļavās audzētu liellopu produkcija no SIA “Rukši”, kā arī vairāku veidu kazas siers no mājražotājas Alises Zariņas. Šie ražotāji apsaimnieko dabiskās pļavas un viņu produkti tiek marķēti ar zīmi “Dabisko pļavu produkts”.

Meistarklases topošajiem pavāriem tiek organizētas projekta ES LIFE-IP LatViaNature projekta ietvaros ar mērķi atbalstīt uzņēmējdarbību ilgtspējīgai dabisko zālāju apsaimniekošanai.