Lapas karte

Meistarklase topošajiem pavāriem RTRIT Preiļu struktūrvienībā

05.04.2024

demi-glace--fantastiska-merce-no-liellopa-buljona.jpg4.aprīlī aizvadīta vēl viena meistarklase topošajiem pavāriem – šoreiz Preiļos.

Latvijas Dabas fonds kopā ar biedrību “Jauno pavāru kustība” iepazīstināja Rīgas Tūrisma un Radošo industriju tehnikuma Preiļu struktūrvienības ēdināšanas nozares audzēkņus ar dabisko pļavu produktiem un to daudzveidīgajām izmantošanas iespējām.

Stāstot par Latvijas dabiskajām pļavām un to produktiem, iepriecināja tas, ka daļa audzēkņu jau bija informēti par dabiskajām pļavām, jo viņu ģimene vai radinieki  apsaimnieko šos vērtīgos zālājus. To apliecināja arī daudz pareizu atbilžu uz konkursa jautājumiem.  Praktiskajā daļā jauniešiem bija iespēja iepazīt dabiskajās pļavās audzētu liellopu produktus un pašiem pagatavot no tiem dažādus ēdienus.

Meistarklasi vadīja pieredzējuši šefpavāri - Edgars Ķiģelis no restorāna “Whitehouse” Rīgā un Sandis Frīdvalds, kurš strādā kā privātais pavārs uz privātajām jahtām.

 Ēdienu gatavošanā meistarklasē tika izmantota liellopu produkcija no zemnieku saimniecības “Atēnas”. Šis ražotājs audzē liellopus dabiskajās pļavās un savu produkciju realizē kooperatīvā “Latvijas Liellops”. Z/S “Atēnas” produkti tiek marķēti ar zīmi “Dabisko pļavu produkts”.

Meistarklases topošajiem pavāriem tiek organizētas projekta ES LIFE-IP LatViaNature projekta ietvaros ar mērķi atbalstīt uzņēmējdarbību ilgtspējīgai dabisko zālāju apsaimniekošanai.